top of page
IMG-20201026-WA0040.jpg

Latest News

  • owneson2

'Get reaDy' dag met geweldige cricket-activiteiten

Op vrijdag 19 augustus heeft Coverdrive.NL de krachten gebundeld met CTC de Flamingos, KNCB - Koninklijke Nederlands Cricket Bond en VOC Cricket Rotterdam om cricket skills-activiteiten te verzorgen voor ongeveer 200 'D' jeugd hockeyers van Hockey Club Rotterdam als onderdeel van HCR's 'Get reaDy' dag.


‘Get reaDy’ dag

'Get reaDy' is een evenement dat elk jaar wordt gehouden en multi sportactiviteiten biedt voor de hockeyspelers van HCR. Ze worden terug verwelkomt van de zomervakantie en bereiden zich voor op het nieuwe hockeyseizoen.


Sporten heeft meer gemeen dan dat er verschillen zijn

De aanvoerder van het Nederlands dames cricketteam, Babette de Leede en Tim de Kok -aanvoerder van het VOC Heren cricketteam- leidden de cricket vaardigheden training hoe je juist slaat en gaven een kort potje cricket op het hoofdveld van HCR. Ook werd er een reeks leuke cricket-georiënteerde uitdagingen aangeboden. Dit waren onder andere de Vortex gooi en vang challenge en de kracht-slag radar kanon challenge.


De hockeyspelers toonden een groot vermogen om hun hockeyvaardigheden aan te passen aan deze cricket activiteiten. Dit is niet echt een verrassing, aangezien het ASM (Athletic Skills Model), een model voor talentontwikkeling, cricket en hockey beschrijft als complementaire 'donor'-sporten. Dit betekent dat de bewegingsvaardigheden (zoals slaan en richten) die in de ene sport worden aangeleerd, direct overdraagbaar en bruikbaar zijn in de andere sport. Zoals het ASM stelt: "Sport heeft meer gemeen dan dat er verschillen zijn".


Het merendeel van de cricket coaches die de activiteiten leidden, had ook merkbaar een achtergrond in jeugdhockey. Babette De Leede, Tim De Kok en assistent cricket trainer Stijn Bakker hebben allemaal in hun jeugd gehockeyd. Zelfs de meest vooraanstaande vrouwelijke cricketster van Nederland, Stere Kallis, speelt momenteel professioneel cricket in Engeland -en is een vaste trainer bij Coverdrive.NL- waarbij zij vroeger jeugdhockey op hoog niveau speelde in de winter en cricket in de zomer.


De crickettrainingsprogramma's van Coverdrive.NL zijn volledig afgestemd op het Athletic Skills Model, en we hopen andere sportclubs (voetbal & hockey) te overtuigen om ook enkele cricket vaardigheden zoals slaan, vangen en werpen in hun eigen jeugdtrainingsprogramma's op te nemen. Dit streven we na om zo veelzijdige creatieve en gezonde sporters te creëren.


Mede mogelijk gemaakt door

We willen ASM, Hockeyclub Rotterdam, VOC Cricket en KNCB bedanken voor hun samenwerking bij het organiseren van alle cricketactiviteiten tijdens ‘Get reaDy’ dag. En een speciaal woord van dank gaat uit naar: CTC de Flamingo's. Bedankt voor het steunen van jeugdcricket in Nederland en het steunen van Coverdrive.NL tijdens ‘Get reaDy’ om deze dag te kunnen rocken!Meeer weten over CTC de Flamingo's?

Cricket Touring Club de Flamingo’s (CTC de Flamingo’s) is een cricketgezelschap en is opgericht op 28 juni 1921. De Flamingo’s organiseren wedstrijden in binnen- en buitenland (tweejaarlijkse crickettour), het grootste en zeer prestigieuze jeugdcrickettoernooi in Nederland (Flamingo Junioren Toernooi) en crickettoernooien voor de jongere jeugd (FAST U14 en FIT). Ook ondersteunen zij jonge talentvolle cricketers die hun cricketvaardigheden in het buitenland verder willen ontwikkelen.


Voor meer informatie over cricket of het organiseren van cricketactiviteiten in de zomer neem contact op met Chris Smith - Coverdrive.NL.
98 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page